در سیستم‌های مش، یک روتر اصلی به‌صورت مستقیم به مودم متصل می‌شود و تعداد دیگری ماژول یا گره (node) دیگر در اقصی نقاط خانه یا دفتر قرار می‌گیرند تا پوشش اتصال بی‌سیم را بهبود ببخشند. در سیستم‌های مش برخلاف مدل سنتیِ استفاده از چند دستگاه، تمام روترها جزو یک شبکه هستند و SSID و پسورد یکسانی دارند. روتر ۱۵۰ دلاری جدید لینکسیس سرعتی برابر با تنها ۱٫۸ گیگابیت بر ثانیه ارائه می‌دهد و پوشش آن از ۱٫۷۰۰ فوت مربع فراتر نمی‌رود (برای مقایسه روتر بالارده MR9600 این شرکت سرعت ۶ گیگابیتی و پوشش سه هزار فوت مربعی ارئه می‌دهد)؛ هرچند این سرعت و پوشش برای اکثر مقاصد خانگی مانند استریم محتوای 4K و دانلود بازی‌های ویدیویی کافی است. MR7350 دارای چهار پورت اترنت گیگابیتی، یک پورت WAN و یک پورت USB-A است. ویژگی‌های کلیدی روتر Linkys MAX-STREAM AX1800 دوال باند (2.4GHz + 5 GHz) با قابلیت استفاده‌ی همزمان از هر دو باند سیستم مش با قابلیت گسترش پردازنده ۱٫۲ گیگاهرتز چهار هسته‌ای پورت ‌USB 3.0 دو آنتن با قابلیت تنظیم فناوریOFDMA هنوز دستگاه‌‌های مصرفی اندکی از وای فای ۶ پشتیبانی می‌کنند. از بین گوشی‌های هوشمندی که از جدیدترین استاندار وای فای پشتیبانی می‌کنند می‌توان به خانواده آیفون ۱۱، آیفون SE، وان پلاس ۸، گلکسی اس ۱۰، نوت ۱۰، نوت ۲۰، هواوی P40 Pro و الجی V60 ThinQ اشاره کرد.

روتر وای فای ۶ شیائومی ردمی AX5

روتر وای فای ۶ شیائومی ردمی AX5

ZenWiFi AX Mini سیستم مش جدید ایسوس به‌حساب می‌آید که شامل سه روتر وای‌فای ۶ است و با قیمت ۳۰۰ دلار روانه‌ی بازار می‌شود.

ردمی به‌عنوان یکی از زیرشاخه‌های شیائومی سه‌شنبه‌ی گذشته به‌صورت رسمی از روتر وای‌فای ۶ جدیدی با نام Redmi AX5 پرده‌برداری کرد. AX5 را می‌توانیم نخستین روتر ردمی به‌حساب بیاوریم که از استاندارد وای‌فای ۶ (که پیش‌تر با نام ۸۰۲.۱۱ax شناخته می‌شد) پشتیبانی می‌کند. عرضه‌ی این روتر در چین آغاز شده است. ردمی در بیانیه‌ی مطبوعاتی جدید خود می‌گوید روتر موردبحث به‌طور ویژه برای خانه‌های هوشمند بهینه‌سازی شده است و می‌تواند امکان اتصال ۱۲۸ دستگاه را ازطریق وای‌فای به اینترنت فراهم کند.

در حال مشخص نیست که ردمی قصد دارد روتر AX5 را در بازارهای مهم دیگر نظیر هند هم عرضه کند یا خیر. این روتر وای‌فای ۶ که در رنگ سفید روانه‌ی بازار می‌شود به چهار آنتن خارجی تقویت‌کننده‌ی سیگنال مجهز شده است تا بتواند پوشش بسیار خوبی را در محیط ارائه دهد. این روتر همچنین از چهار آنتن داخلی بهره می‌گیرد. چهار آنتن خارجی محصول برای تقویت قدرت سیگنال به تجهیزات ساخت شرکت Qorvo متکی هستند. به‌لطف این تقویت‌کننده‌ها روتر می‌تواند سیگنال را به‌میزان چهار دسی‌بل تقویت و امکان بهره‌گیری از MIMO چند کاربره را برای سرعت‌های بالاتر فراهم کند.

روتر وای‌فای ۶ جدید شیائومی که با نام کامل Redmi Router AX5 از آن یاد می‌شود با قیمت ۲۴۹ یوآن (تقریبا ۳۵ دلار) روانه‌ی بازار خواهد شد. شیائومی این روتر را در ابتدا پیش‌فروش کرد و کسانی که در پیش‌فروش شرکت کردند توانستند آن را با ۲۰ یوآن ارزان‌تر بخرند. شیائومی مدتی پیش روتر وای‌فای ۶ دو بانده‌ی جدیدی را هم با نام Mi Router AX1800 با قیمت ۳۲۹ یوآن (تقریبا ۴۷ دلار) برای بازار چین معرفی کرده بود. تاریخ معرفی نخستین روتر وای‌فای ۶ این غول بزرگ چینی به فوریه‌ی گذشته برمی‌گردد، جایی که شاهد معرفی Mi AIoT Router AX3600 با قیمت ۵۹۹ یوآن (تقریبا ۸۵ دلار) بودیم.

بر اساس اطلاعات منتشرشده ازطریق شبکه‌ی اجتماعی ویبو، ردمی می‌گوید روتر وای‌فای ۶ AX5 می‌تواند روی باند ۲/۴ گیگاهرتز حداکثر سرعت انتقال ۵۷۴ مگابیت‌بر‌ثانیه و روی باند ۵ گیگاهرتز حداکثر سرعت انتقال ۱٬۲۰۰ مگابیت‌بر‌ثانیه را ارائه دهد. روتر جدید ردمی توانایی پشتیبانی از شبکه‌ی مِش را دارد که به کاربران امکان می‌دهد بدون تجربه‌ی هیچ‌گونه لگ به استفاده از اینترنت در تمامی نقاط خانه بپردازند.

در روتر AX5 ردمی از تراشه‌ی سازمانی پنج هسته‌ای ساخت کوالکام که مبتنی‌بر لیتوگرافی ۱۴ نانومتری است استفاده شده. این تراشه متشکل از چهار هسته‌ی کورتکس A53 با فرکانس ۱/۲ گیگاهرتز به‌همراه یک واحد پردازش مبتنی‌بر شبکه‌ی عصبی (NPU) با فرکانس ۱/۵ گیگاهرتز است. پردازنده‌ی مرکزی می‌تواند پردازش برخی وظایف خاص را برعهده‌ی واحد NPU بگذارد تا میزان استفاده از هسته‌های کورتکس A53 کاهش یابد و درنهایت ثبات سیستم افزایش پیدا کند.

به‌لطف بهره‌مندی از لیتوگرافی ۱۴ نانومتری، تراشه‌ی روتر AX5 ردمی نسبت‌به تراشه‌ی به‌کاررفته در بسیاری دیگر از روترها گرمای کمتری تولید می‌کند. شیائومی برای حصول اطمینان از خنک‌ماندن روتر به‌هنگام فعالیت‌های شدید، هیت سینکی از جنس آلیاژ‌ آلومینیوم را به بدنه اضافه کرده است. این هیت سینک در زیر درچه‌هایی بزرگ جای می‌گیرد.

به‌لطف AX5 امکان ایجاد شبکه‌ی مش ازطریق چند روتر و یک اتصال بی‌سیم وجود دارد، این شبکه‌ی مش از پس ارائه‌ی سرعت حداکثر ۱٬۲۰۰ مگابیت‌بر‌ثانیه برمی‌آید. کاربر همچنین می‌تواند روترهای مختلف را ازطریق کابل اترنت به یک‌دیگر متصل کند. در روتر جدید ردمی از سه درگاه LAN گیگابیتی و یک درگاه WAN گیگابیتی استفاده شده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *